Fjällvandra i svenska fjällen

 

Vi på Fjällvandra.nu älskar verkligen att vandra i de svenska fjällen och det är något vi hoppas att du också ska göra. Det finns många ställen man kan vandra på och vissa är mer lättillgängliga än andra. Det finns en del fjällvandring som ligger mer lättillgänglig i Sverige och sen finns det andra leder som kräver lite mer av sin besökare. Den mer svårtillgängliga vandringen tenderar att också erbjuda en mer exceptionell fjällupplevelse.

Svenska Fjällen

Svenska fjällen sträcker sig från södra Dalarna och hela vägen upp till Treriksröset. Det vi kallar svenska fjällen ingår i bergskedjan Skanderna som sträcker sig från Norge via Sverige in i Finland. Den är en av Europas längst med sina 170 mil. Bergskedjan bildades för cirka 400 miljoner år sedan. De högsta punkterna i respektive land är Galdöpiggen (2469 möh), Kebnekaise (2102 möh) och Halti i Finland med sina 1328 meter över havet.

En vandring för alla

Fjällen har verkligen mycket att erbjuda och det finns idag anläggningar som gör det väldigt enkelt och lättillgängligt att vandra. Att fjällvandra i svenska fjällen är något som passar de flesta, det gäller bara att hitta rätt plats och rätt utmaning.

Att ta sig hit

Det finns många sätt att ta sig till fjällvärlden i norra Sverige. För en mer bekväm fjällupplevelse är det att rekommendera att ha bil med sig, då kan du enkelt ta dig mellan olika vandringsleder och kan variera din fjällsemester. Om du däremot planerar att bo på en och samma plats eller bo i tält under hela din vistelse behöver du nödvändigtvis inte bilen. Vi kommer inom kort att sammanställa mer övergripande info om hur du tar dig till olika fjälldestinationer.