Fjällvandra med guide

Är du nybörjare på fjället eller känner att det kan vara tryggt och intressant att ha med dig en proffsig guide på fjällturen? Vi har samlat några bra tips och länkar för dig som vi hoppas ska underlätta att planera semestern i fjällen. 

Ytterligare en fördel med att följa med på en guidad vandring är att det är trevligt. Du får med stor sannolikhet trevligt sällskap och utbyte av andra fjällvandrare.

Här är några arrangerade guideresor som vi på fjällvandra.nu kan rekommendera för sommaren 2017. 

Guidade turer i fjällen med STF

STF arrangerar en stor mängd guidade turer varje sommar och de riktar sig både till nybörjare och gamla fjällrävar. En vandring som finns med på många fjällvandrares buckelist är Jämtlandstriangeln. Från 21 aug-21 sept håller STF guidade turer på den rutten. Läs mer på hemsidan.

Vemdalens vandringshelg

Den 10-13 augusti är det premiär för Vemdalens vandringshelg. Helgen inleds med en gemensam middag på Storhogna Högfjällshotell, den följs av tre heldag i vandringskängorna. Du får bland annat besöka Sonfjällets nationalpark där du kan välja att följa med på Björnsafari eller guidning om nationalparkens gamla granar (den äldsta är över 9 500 år gammal!). Du får också besöka några av Vemdalens fem vattenfall. Läs mer klicka här: Vandringshelg.

Holiday Club i Åre

Holiday Club i Åre vill bli ett aktivitetshotell året runt och satsar bland annat starkt på att locka fjällvandrare. De har sagt fram specifika erbjudanden för de som är intresserade av fjällvandring där du får hjälp med både boende, mat, guidade turer och mycket mer.

– Vi vänder oss till familjer som är nyfikna på vandring och erbjuder dem guidade turer på fjället. Vi har märkt att efterfrågan finns året om, det är många som kommer hit. Men det är inte så enkelt att komma igång själv: var ska man vandra, hur bör man klä sig och vilka leder passar för barn? Det finns en osäkerhet och vi vill hjälpa till, så beskriver hotellchefen Miranda Eriksson satsningen när hon pratat med besöksliv.

Sajten Visitfjällen.se

På visitfjällen.se hittar du som fjällvandrare alltid mycket restips och bra info inför din fjällsemester både vinter- och sommartid. De har nyligen sammanställt en lista med guidade turer i fjällen.

Vi på fjällvandra.nu önskar dig en go tur på fjället!