Guide: Vandra Jämtlandstriangeln i sommar

Jämtlandstriangeln är en av Sveriges mest klassiska och välkända vandringsleder i fjällen. Du når enkelt leden med bil eller kollektivt ed tåg till Duved och därifrån vidare med buss eller taxi till Storulvåns fjällstation. Det är den enda av de tre fjällstationerna som går att nå med bil. Turen går mellan de tre stationerna Storulvån, Sylarna och Blåhammaren. Turen passar perfekt för dig som vill komma igång och testa fjällvandring under bekväma former, detta då alla fjällstationerna längs med vägen erbjuder både mat och boende. 

Intro till Jämtlandstriangeln

Jämtlandstriangeln är 47 kilometer lång och de flesta väljer att dela upp vandringen på tre dagar, vissa lägger till en fjärde dag och vanligast är då att man stannar en extra natt på Sylarnas fjällstation, därifrån utgår många fina dagsturer, bland annat upp på toppen av Storsylen.Leden är välmarkerad så det är inegt större problem att hitta men vi rekommenderar att ni ändå har med er både karta och kompass (som alltid när ni ska ut på fjället). Här hittar ni vår packlista inför fjällvandringen.  

Jämtlandstriangeln dag för dag

Dag 1. 

Första dagens fjällvandring går mellan Storulvån och Sylarna, turen är 16 kilometer lång och förväntas ta ca 6 timmar, de sista 3 kilometrarna innan ni kommer fram till Sylarna är ganska tuffa så förbered er på det och ta en extra fikapaus innan ni tar sikte dagens mål.

Dag 2.

Andra dagens vandring lämnar man Sylarna för att ta sikte på Blåhammaren. Denna vandring är 19 kilometer vilket gör det till den längsta. När ni kommit ungefär halvvägs passerar ni ett rastskydd, det kan vara en bra plats för dagens lunch. 

Dag 3.

Nu ska ni tillbaka till Storulvån. Detta är den kortaste vandringen på  12 kilometer, när ni är tillbaka vid Storulvåns fjällstation har ni sammanlagt vandrat 47 kilometer. Denna vandring bör ni klara av på ungefär 5 timmar. Sista dagens vandring passerar ni Ulvåtjärn, där kan det vara läge för lunch och ett svalkande dopp om vädret tillåter. 

Klicka här för ytterligare info om Jämtlandstriangeln.