Äventyrsresa med guldkant!

I Vemdalen hittar ni en perfekt kombination av utmanande aktiviteter och avkopplande semesternjutning. Varför krångla med tunga packningar och kalla nätter i tält? Nej, här njuter man från morgon till kväll samtidigt som man upplever fjällen och den vackra naturen.

Sommaräventyr i Vemdalen

Sommaren i fjällen är verkligen något utöver det vanliga. Här får ni uppleva spännande äventyr och fantastiska vyer. Glöm inte heller att njuta och unna dig mat från några av de lokala matproducenterna som finns inom destinationen. Du kan också passa på att unna dig en härlig spadag på Storhogna Högfjällshotell och spa. Där tar dem hand om ömma muskler och trötta kroppar. Är ni ett stort sällskap kan fjällbastun rekommenderas, där njuter ni av fjällen från första parkett samtidigt som ni mjukar upp musklerna efter en dag i vandringskängorna. Här kan du läsa mer om Storhogna Högfjällshotell.

I Vemdalen hittar ni lättillgängliga vandringsleder som passar hela familjen, längs med lederna finns raststugor och grillplatser. I Vemdalen har du oftast ett mål för varje vandringsled, antingen kan du bestiga någon av de 10 tuffa topparna eller så satsar ni på någon av vandringarna som de valt att kalla ”Finn fem fall”, alla leder fram till vackra vattenfall där man både kan äta picknick och bada. Vill ni höja hastigheten finns möjlighet att uppleva fjällvidderna från cykel- eller hästsadeln.

Häftiga vattenfall

Ett av de häftiga vattenfallen är Sångbäcksfallet som ligger endast en dryg kilometer från vägen. Det är mestadels en enkel vandring på bred stig men på slutet blir det väldigt brant, men det är väl värt mödan. Nerifrån ser ni fallet majestätiskt framför er och det finns möjlighet att leka bland stenarna vid ån.

Det finns många skäl till varför Vemdalen borde vara ditt nästa besöksmål i fjällen. Bara att andas in den rena fjälluften kan vara en reseanledning i sig. En riktig äventyrsresa för hela familjen.

På vemdalen.se kan du läsa mer om fjällvandring. 

Läs mer om vandringsutrustning här.